Linkedin és la millor plataforma orientada a les relacions professionals i comercials on trobaràs empreses i professionals que busquen promocionar-se, trobar gent, fer networking i ampliar el seu negoci.
Quan ens donem d’alta en aquesta xarxa hem d’introduir el nostre millor perfil, amb una bona imatge professional i les dades més importants.
A l’introduir-nos en un perfil de Linkedin, la foto de la persona que coneixem sempre és el primer que revisem. Segons les estadístiques de la pròpia xarxa social, els perfils amb una bona fotografia tenen 14 vegades més possibilitats de ser visitats que els que no en tenen.
Linkedin és una xarxa professional, i per aquest motiu no és vàlida qualsevol foto de perfil. Hem de tenir en compte que en funció de la nostra professió hem d’introduir una imatge adequada en aquest retrat.
Si analitzem els retrats de diferents perfils dins d’aquesta plataforma, localitzem errors comuns que hem d’evitar:
-
Una fotografia on sortim acompanyats d’altres persones, mascota o membres que ens puguin fer confondre qui és el protagonista del perfil.
-
No introduir fotografia o introduir un logotip. Necessitem veure la cara de la persona per saber si ens inspira confiança. Introduir el teu retrat és una de les primeres accions que has de fer per completar el teu perfil de Linkedin.
-
Vés amb compte amb el fons de la imatge! Intenta evitar distraccions innecessàries. Una fotografia professional sempre serà amb el fons neutre. És el més adequat.
-
La teva cara ha de ser protagonista. La cara ha d’ocupar el 60% de la fotografia. Mira a la càmera i que se’t vegin els ulls per poder establir contacte visual amb la persona que vol conèixer-te. Això ens ajudarà a generar confiança. No amaguis la teva cara.
-
No reciclis fotografies d’esdeveniments, congressos, festes o casaments. No sempre encaixen amb la imatge que volem transmetre i pot no quedar professional.
-
Sortir lluint escot o amb una postura poc apropiada. És important preparar la fotografia tenint en compte una vestimenta adequada. Has de vestir-te i comportar-te com ho fas en el dia a dia en el teu àmbit professional.
-
Selfis no, gràcies. És un tipus de retrat informal adequat per a altres xarxes socials.
-
Fotografia desenfocada, pixelada, sense llum. Això transmet falta de professionalitat i és important que et preocupin tots els detalls. Necessites una imatge amb una qualitat mínima.
I un punt important que m’agrada destacar és que somriguis, si us plau.
És important tenir present en tot moment l’objectiu i la importància de la plataforma i per aquest motiu és molt important tenir cura de cada detall del nostre perfil per transmetre la professionalitat i serietat que la nostra professió requereix, i la millor manera d’aconseguir-ho és començant per una bona fotografia.